Säker premiärseger till sist för ÅU

DAMERNAS LIGA
Åland United 5
Ilves 0
FOTBOLL. Efter första halvlek fanns det frågeteckan att räta ut för Åland United. Det gjorde man i den andra, och ligapremiären blev en trevlig tillställning.
Under fliken bilder kan ni se ett bildspel från matchen.

185 personer hade tagit sig till Eckeröhallen för att se ligapremiären för Åland United i söndags. De fick se fem mål av ÅU i andra halvlek. I den 52:a minuten inledde Adelina Engman säsongens målskytte med ett placerat skott efter en bra passning av Haley Lauder.
Tre minuter senare visade Johanna Björklund sina offensiva kvaliteter. Efter att ha brutit ett uppspel fick Björklund på ett skott som Ilvesmålvakten måste lämna retur på, och Jodie Botterill petade in 2-0.
Botterill spelade i den 59:e minuten fram Maiju Ruotsalainen som löpte sig helt fri, men valde att osjälviskt spela till Adelina Engman som därmed blev tvåmålsskytt i matchen. 4-0 gjorde Haley Lauder, och 5-0 trycktes in av Pille Raadik efter en hörna.