Kangaskolkka tvåmålsskytt – kvitterade med kanon

FOTBOLL. Om nyförvärvet Simon Silverholt var det stora samtalsämnet före söndagens träningsmatch så var det Aleksei Kangaskolkkas kvittering som var det efteråt.
– Jag såg att målvakten var långt ut, säger ”Allu”.

Efter en trevande första halvlek, som Paide Linnameeskond från Estland vann med 1–0, tog IFK Mariehamn över allt mer.
Men det var först mot slutet av matchen som grönvitt på allvar testade gästernas målvakt, Andrea Liotti.
1–1 kom i den 74:e minuten och var ett riktigt konststycke. Bara några meter in på offensiv planhalva avslutade Aleksei Kangaskolkka med vänstern – ett tämligen hårt skott som slutligen gick över Liotti och in i mål.
– Det var ett snyggt mål, säger Aleksei Kangaskolkka, som också avfärdar alla eventuella teorier om att det skulle varit ett något turligt mål.
– Visst, det är inte alla skott från det avståndet som sitter på mål men jag såg att målvakten var långt ut och drog till.
Kangaskolkka avgjorde sedan från straffpunkten fem minuter från slutet, efter att inbytte Amos Ekhalie dragits ner i bra läge.
En som gjorde sin första match i den grönvita tröjan var nyförvärvet Simon Silverholt. Yttermittfältaren spelade från start och fick 45 minuter på sig som högerytter.