ISHOCKEY. Vid seger hade division III-drömmen blivit sann.
Men IFK Mariehamn missade den första matchbollen – och nu måste laget vinna söndagens match mot Boo HC för att ta steget upp i trean.
Förutsättningarna var glasklara inför IFK Mariehamns bortamatch mot Segeltorps IF.
Seger och ålänningarna skulle vara klara för trean.
Förlust skulle betyda ny chans i kvalseriens sista match mot Boo HC på söndag.
Efter 6–8-förlusten står det klart att IFK får rikta in sig på det senare alternativet.
Hemmalaget Segeltorp fick en drömstart och gick fram till 3–0 i den första perioden, innan IFK vaknade och kunde gå ikapp till 3–3 när Adam Lindberg nätade på Tommy Holmbergs framspelning tidigt i mittakten.
Därefter tog Segeltorp över tillställningen och gick fram till en 7–4-ledning inför den tredje perioden. IFK lyckades trots det skapa nerv i slutskedet och minskade ned SIF:s ledning till 7–6 genom Robin Englund när en dryg minut återstod av ordinarie speltid.
Men närmare än så kom inte ålänningarna, och med två sekunder kvar att spela fastställde Fredrik Berg slutresultatet till 8–6 genom ett mål i tom bur.
I morgon, söndag, avgörs IFK:s division III-öde. Segeltorp leder kvalserien tre poäng före Ålandslaget som dock har en match mindre spelad samt bättre målskillnad.
Tre poäng krävs mot Boo HC för att IFK ska ta steget upp i division III. (om)