Åland United föll i ligacupfinalen

FOTBOLL. Åland United förlorade dagens ligacupfinal mot HJK.
HJK vann matchen på Finnair Stadium i Helsingfors med 3–0 (1–0).

HJK har imponerat hela försäsongen och tog sig utan problem genom gruppspelet med idel vinster och en överlägsen seger mot Ilves i ligacupsemifinalen (6-1). Inte helt oväntat blev HJK också ligacupmästare i dag när de besegrade Åland United med 3–0 på Finnair Stadium i Helsingfors.
HJK gick till ledning i den 27:e minuten efter mål av Heidi Lindström. Ställningen 1–0 stod sig i halvtid, och åtta minuter in i den andra halvleken ökade Sini Ihamäki på till 2–0 för hemmalaget. Fem minuter därefter satte Lindström sitt andra mål för dagen, och ställningen 3–0 stod sig sedan matchen ut.

ÅU ställde upp med följade startelva: Emelie Karström-Kati Nyman, Frida Thilén, Caroline Sjöblom, Sarah Engblom-Moa Sandell, Emma Liljegren, Jaana Lyytikäinen, Maryette Karring-Nina Hietanen, Lisa Klingberg

(Bilden är från ligacupsemin mot PK 35 i tisdags som ÅU vann på straffar.)