A-laget mästare igen

FOTBOLL. En mållös första halvlek byggde för en mer händelserik andra halva.
IFK Mariehamns A-lag tog hem ÅM-titeln igen efter seger mot IFK:s A-juniorer.
– Jag tyckte att de yngre spelarna gjorde det riktigt bra, säger A-lagets Josef Ibrahim som blev tvåmålsskytt.
Åland United blev åländska dammästare i fotboll utan att ha spelat en enda match. IFK Mariehamns A-lag tog hem herrfinalen med en trupp bestående av mestadels juniorspelare. Damfinalen fick ställas in dagen innan avspark då det andra finallaget IFK Mariehamn inte hade tillräckligt med spelare att tillgå.

Däremot kunde herrfinalen avgöras under onsdagskvällen på Hammarvallen i Hammarland. IFK Mariehamns A-lag tog hem mötet mot IFK Mariehamns A-juniorer med 4–0.

Första halvlek blev en mållös och jämn drabbning. A-juniorernas målvakt Frans Erikslund kanske hade en mer hektisk afton än vad Marc Nordqvist hade i A-lagsmålet. Första chansen för A-laget att ta ledningen kom genom Robin Sid, efter en rörig situation runt Erikslund. Fem minuter senare var spelet vänt åt andra hållet då Filip Svahnström (A-juniorerna) blivit neddragen utanför A-lagets straffområde. Frisparken nådde inte heller hela vägen fram utan slutade utanför A-lagets målbur.