DELA

Williams: Kommer bli mycket svårare för dem

FOTBOLL. Förlust senast i cupen.
Men med en bättre gräsmatta tror ÅU-tränaren Gary Williams på vinst.
– Det kommer att bli mycket svårare för dem, säger han.
Senast lagen möttes slutade det med förlust, 2–3, för Åland United. Det var i maj som åländskorna tog emot PK-35 hemma på WHA i den andra omgången av Finska cupen.
– Det var längesedan den matchen. Vi är ett annorlunda lag och måste ta med det i beräkningarna, och PK-35 är ett annorlunda lag. Det kan bli en falsk referenspunkt för oss, säger Åland United-tränaren Gary Williams.
Och i cupmatchen fanns mer att önska av planen på Wiklöf Holding Arena.
– Dåligt underlag är en bra fördelsutjämnare för sämre lag. Men nu ser mattan perfekt ut och vi ska nog kunna passa runt bollen och överraska dem. Det kommer att bli mycket svårare för dem, säger ÅU-tränaren och lägger till:
– Men vi kommer inte att göra några drastiska förändringar. Vi får inte glömma att vi är obesegrade i ligan och har haft en fantatisk säsong.


”Som att äta kaviar”
Matchen kommer efter ett sex veckor långt uppehåll. Gary Williams tror att vilan har gjort spelarna gott och tycker att de verkar ha förnyad energi.
– När du äter kaviar för första gången är det fantastiskt, men efter ett tag tappar du den där speciella känslan. Det är lite liknande med det här. Du gör samma sak varje och dag och är med samma människor och då kan det bli mekaniskt. Men nu när vi har kommit tillbaka efter uppehållet är det som att äta kaviar igen efter lång tid, man får tillbaka fantastiska minnen.

Totte Vesterlund

totte.vesterlund@nyan.ax