DELA

Weuro imponerade i Knattesimmet

SIMNING. Fyra simmare försvarade de åländska färgerna mot 180 andra deltagare i Knattesimmet.
Allra bäst stod Olivia Weuro emot.
– Hon går från klarhet till klarhet, säger IF Åland-tränaren Göte Winé.
Runt 180 simmare kom till start i lördagens tävlingsklassiker i Mariebad: Knattesimmet.
IF Åland representerades av fyra simmare: Thommy Pehrsson (född 2003), August Lindholm (2003), Ellen Melin (2002) och Olivia Weuro (2002).
Den senare ställde upp i fyra discipliner och gjorde det med den äran. Olivia Weuro noterades för en femteplats (100 meter frisim), en sjätteplats (200 medley), en sjundeplats (100 rygg) samt en trettondeplats (100 fjäril).
Weuros mest iögonfallande tidsnotering var den på 100 meter fritt där åländskans 1.10,63 var drygt fem sekunder bakom segraren Anniina Murto, Porin Uimaseura, men som också var ett nyslaget personligt rekord med fyra sekunder.


”Höjde på ögonbrynen”
– Det var många som höjde på ögonbrynen åt Olivias resultat. Hon är ung men konkurrerar redan med de äldre simmarna och är enormt talangfull, säger tränaren Göte Winé.
För Pehrsson, Lindholm och Melin gick det också bra i helgen.
Trion noterades för flera personliga rekord i tävlingen som var deras första riktiga test.
– De gjorde riktigt bra insatser. Knattesimmet är nog det tuffaste motstånd de har stött på hittills, säger Göte Winé vars IF Åland saknade en skadad Jessica Lindholm.
– Hon håller på med gymnastik också och har dragit på sig en liten ryggskada. Eftersom hon är född 2001 så har hon ”rätt” ålder för 12–13-årsklassen, medan Olivia är ett år yngre, och med Jessica med så hade vi troligtvis fått en medalj.

Oskar Magnusson