DELA

Volleydameras segersvit bröts

VOLLEYBOLL. Seriefinal borta mot Solna VBK. Då såg tabelltvåan till att åländskornas segersvit stannade vid tio matcher.

-Vi mötte ett bra lag, men vi borde kunna besegra dem när vi kommer upp i vår normala nivå, säger tränaren Sebastien Bougeatre.


Jomala IK:s damer avslutade höstens division I-serie otroligt starkt och tog med sig formen in i Vårtvåan. Inför söndagens match hade JIK tio raka vinster. En svit som alltså bröts mot tabelltvåan Solna.
Men tränaren Sebastien Bougeâtre misströstar inte.
– Tjejerna har utvecklats mycket. De har blivit mer samspelta och gruppen har växt samman. Alla tjejer var besvikna efter förlusten, men moralen är ändå bra och vi vet vad vi måste arbeta på, säger han.


Liberon saknades
Förlustsiffrorna skrevs till 0–3 (17–25, 13–25, 26–28) för ett JIK som fick klara sig utan sin libero Bim Svensson som är bortrest under sportlovet.
– De två första seten var inte så bra. Vi hade lite problem med servemottagningarna eftersom liberon inte var med. Och serverna var inte vad de brukar vara, men mot slutet blev det bättre, säger Sebastien Bougeâtre och fortsätter:
– Vi mötte ett bra lag, men vi borde kunna besegra dem när vi kommer upp i vår normala nivå.
I lördags skulle JIK:s herrar ha spelat bortamatch mot Teknikum VK, men den matchen blev uppskjuten.

totte.vesterlund@nyan.ax