DELA

Volleybolldamerna missar semifinal

VOLLEYBOLL. Målet var att spela semifinal.
Men de åländska volleybolldamerna kan nu som bäst bli femma.
– Vi ska se till att vinna den sista matchen, säger tränaren Ola Wiklund.
Inför öspelen hade de åländska volleybolldamerna semifinal som delmål. Men efter en 0–3-förlust mot Färöarna står det klart att de får inrikta sig på att kämpa om femteplatsen i turneringen.
Åländskorna inledde tävlingarna på Bermuda med en 3–0-vinst mot Guernsey, men efter en förlust med 1–3 mot Grönland var de tvugna att besegra Färöarna för att ta sig till semifinal.
– Det var en mängd olika saker som inträffade. Det handlar om småsaker, vi har lite för många enkla misstag och lite för lite anfalls- och blockeringspoäng, säger tränaren Ola Wiklund.
Och han berömmer insatsen mot Färöarna – trots förlusten.
– Förstås är man inte glad efter en förlust, men det var ändå väldigt starkt av tjejerna. Det var en tung förlust mot Grönland sent i måndags kväll med mycket känslor och tårar. Det var mycket smärtsamt för alla, men de ska ha en stor eloge för att de vänder på det här och kommer tillbaka och spelar sin bästa volleyboll.


”Viktigt för rankingen”
Det är ännu inte klart vilka Åland ställs mot i matchen om femteplatsen i turneringen. De sista matcherna i den andra gruppen spelas klart i dag och efter det vet åländskorna vilka de får möta. Troligtvis blir det Caymanöarna som de får tampas mot.
– Vi ska förstås se till att vinna sista matchen i turneringen och det skulle vara viktigt för rankingen inför nästa öspel att komma femma, säger Ola Wiklund.

Totte Vesterlund