DELA

Våsc går ut hårt i trean

INNEBANDY. Nykomlingarna i division III mot de som degraderades från tvåan.
Våsc och SB Naantali brakar samman i seriepremiären.
– Det kan bli riktigt tufft, säger assisterande tränaren Andreas Jansson.
Våsc lyckades förverkliga klubbens mål inför säsongen 2012–13: att ta klivet upp från fyran till division III.
– Vi vill vara i trean, till att börja med åtminstone. Samtidigt är det svårt att satsa på lilla Åland, särskilt när många spelare är i den åldern när det börjar bli dags att sticka iväg och plugga, säger Andreas Jansson som både spelar och assisterar huvudtränaren Jan Tuominen.
– Men vi har ändå fått behålla i stort sett hela truppen från förra säsongen så det ser bra ut. Det är väl egentligen Robin Malmberg som är vår största förlust eftersom han ska plugga i Stockholm.


Tuff start
Våsc inledde sin försäsong i början av september, och på lördag ställs man inför tuffast tänkbara test direkt i premiären mot Nådendalslaget som kommer från division II-spel förra säsongen.
– Vi valde att börja träna så pass sent på grund av tidigare erfarenheter; det har varit dålig uppslutning på sommarträningarna. Det positiva med att vänta med att dra i gång försäsongen är att suget är större efter innebandy hos spelarna, säger Andreas Jansson som väntar sig två tuffa matcher på lördag; först mot Naantali och sedan mot Musketeers.
– De (Naantali) är ju vana med att spela 3 x 20 och ett högre tempo medan vi har spelat 3 x 15. Vi är inte helt hundra förberedda än känns det som, så det kommer bli tufft.
Sex lag gör upp i division III fram till jul. Därefter spelar de tre bäst placerade lagen i uppflyttningsserien, medan de tre sämsta försöker undvika degradering.
– Jag tror absolut att vi kan klara oss kvar i serien och det vore roligt om vi kunde slå oss in och spela i den övre serien.

Oskar Magnusson