DELA

United stöttade lagkompisarna på plats

FOTBOLL. Här får Finlands ÅU:are stöd från klubbkompisarna – precis som på hemma-EM 2009. Till matchen mot Sverige slöt nuvarande och forna Unitedspelare upp för Tiina Saario, Jaana Lyytikäinen och Annica Sjölund.
– Det var riktigt fint att se en flagga med våra namn på, sa Tiina Saario.
Till EM i Finland 2009 åkte ett gäng ÅU-spelare och stöttade sina lagkamrater i turneringen som hölls i Helsingfors, Åbo, Tammerfors och Lahtis.
När Finland under lördagskvällen tog sig an värdnationen Sverige i 2013 års EM-upplaga var stora delar av samma gäng samlat igen plus ett par nytillskott.
– Jag ångrar såhär i efterhand att jag inte var med på EM 2009 med tanke på hur roligt vi har haft i Göteborg, berättade Åland Uniteds forne målvakt Emelie Karström efter matchen.
– Jag tror att vi hade roligare än de svenska fansen trots resultatet. Det var ett sånt jäkla drag hela tiden, och folk stannade oss på stan när vi gick i våra finska landslagströjor för att fota och intervjua oss.
För Skånetjejen Karström, som numera bor i Kristianstad, var det inga problem med att supporta Finland i stället för hemlandet.
–Det är ju våra kompisar som spelar, så då är det inga problem att hålla på Finland.
Annica Sjölund gladdes åt stödet från alla de ålänningar som gjort resan till Göteborg.
–Det betyder jättemycket med folk som stöttar, och det var roligt att se alla som kommit hit. De var ganska många.

Oskar Magnusson