DELA

Trippelchans på medaljer för tennislaget

TENNIS. Gårdagens singelspel var tufft.
Men Ålands tennisspelare har trots det redan säkrat två medaljer – och har chans på en tredje.
– Startfältet i öspelen blir svårare för varje gång så vi får vara nöjda, säger Malin Ringbom som nått semifinal i både mixed- och dubbelturneringen.

Uppladdningen stördes av skador och herrlaget blev bara två man stort.
Men Ålands tennislag går trots allt starkt på Bermuda.
Malin Ringbom ordnade i par med Andreas Nilsson en semifinalplats i mixed dubbel via seger med 2–0 i set mot Gibraltars Sofia Bengtsson Cerne och Jeremy Poggio. Eftersom semifinalplats innebär medalj har Ringbom/Nilsson minst säkrat ett brons inför semifinalen som spelas sent i kväll, finsk tid.
Ringbom är även klar för semifinal i damernas dubbelturnering tillsammans med Pauline Nordlund. Semifinalen spelas i morgon.


Nordlund i kvarten
– Hade någon sagt till mig inför öspelen att vi skulle ta en eller ett par medaljer hade jag varit nöjd, så det känns jättebra att ha varit med och säkrat två redan. Även om det bara behövdes en seger för att nå fram till spel om medaljerna så blir startfältet i öspelen svårare för varje gång, så det är väldigt bra att vi är med där framme, säger Malin Ringbom.
Förutom de säkrade medaljerna i mixedturneringen och damernas dubbel är Pauline Nordlund framme kvartsfinal i singelturneringen.
– Vi är absolut jättenöjda med resultaten hittills. Två säkrade medaljer och chans på tre är bra. I lagtävlingen var det tufft när jag och Viktor (Enberg) åkte ut mot Guernsey som sen vann hela turneringen. Och damerna hade också tufft motstånd när de åkte ut mot Isle of Man, säger spelande tränaren Andreas Nilsson.


”Fick gummiarm”
I singelspelet i går fick Nilsson respass mot Neil Towlson, Bermuda, efter förlust i raka set; 3–6, 3–6. Viktor Enberg föll mot Pieter Robinson, 0–6, 1–6, och Josefine Nordlund fick lämna damturneringen efter 0–6, 3–6 mot förstaseedade hemmaspelaren Tyler Smith.
– Han var bättre än mig i första, sen fick han gummiarm och då kände jag att kunde ta andra set. Men jag lyckades inte spela nog bra för att lyckas, tyvärr, säger Nilsson om sin match mot Neil Towlson.

Oskar Magnusson

oskar.magnusson@nyan.ax