DELA

Teknikum starkast i skiljeset mot JIK

VOLLEYBOLL. En överkomlig uppgift på papperet.
Då kom Jomala in i Teknikums tempo och föll i skiljeset.
– Vi är inte vana vid att föra en match, säger JIK-kaptenen Mikael Donning efter 2–3-förlusten.
Jomalas volleybollherrar hade vid seger borta mot Teknikum i lördags kunna undvika jumboplatsen i Superettans norra serie.
Men trots en 2–1-ledning i set lyckades inte JIK knyta ihop säcken, och föll i stället med 2–3 efter att Uppsalalaget tagit hem skiljeset med 15–11.
– Vi klarade inte av att hålla jämnheten matchen igenom. Kvaliteten blir vad den blir i en sådan här match, vi gjorde ett bra set och följde upp det med ett dåligt. Teknikum spelar inte världens roligaste volleyboll heller, och är man inte disciplinerad nog genom en hel match så är det lätt att man kommer in i deras tempo, säger JIK:s Mikael Donning.
Med en omgång kvar att spela – Jomala har Brommas B-lag borta på lördag – står det redan klart att ålänningarna slutar sist i Superettan. Men laget har gott hopp om att kunna undvika degradering i fortsättningsserien efter nyår.
– Det känns som att spelet blir bättre och bättre hela tiden, och det verkar som att truppen förblir intakt hela säsongen. Jag tror att vi har bra möjligheter att klara oss kvar i Superettan, säger Mikael Donning som framhåller 16-årige Oskar Flodins insats mot Teknikum.

Oskar Magnusson