DELA

Strömborg slutar i IFK

FOTBOLL. Stefan Strömborg lämnar sitt uppdrag som fys- och rehabansvarig i IFK Mariehamn efter säsongen. Strömborg återvänder till sin hemstad Pargas i höst, och hans familjesituation var det som fick honom att fatta beslutet att inte fortsätta för Grönvitt.
– Orsaken till att jag lämnar IFK är att min familj bor kvar i Pargas. Tränaråren i IFK har varit just så lärorika och intressanta som jag hade förväntat mig. Jag tycker att jobbet inom tränarstaben tillsammans med Pekka (Lyyski) och ”Lundis” (Peter Lundberg) utfallit väl, säger Strömborg – som även verkat som assiterande tränare – i ett pressmeddelande.
Kristoffer Weckström ersätter Stefan Strömborg som fys- och rehabansvarig, men kommer inte att kombinera den rollen med att vara assisterande tränare såsom Strömborg varit sedan han tillträdde i januari 2012.
– Min egen framtid som tränare är ännu öppen men jag har absolut ambitioner att jobba som tränare på elitnivå och förhoppningen är att kunna göra klart med ett tränarjobb inom en snar framtid, säger Stefan Strömborg. (om)