DELA

Söderberg tog andra raka segern

MOTORSPORT. Mikael Söderberg vann den fjärde deltävlingen av sex i ÅM-serien – och väckte litet liv i toppen av totalställningen.
Men några större chanser att peta ned överlägsne ledaren Tobias Verho ger han sig själv inte.
– Jag tror inte jag knappar in så mycket, säger Söderberg.

Efter ett två månader långt sommaruppehåll kom folkracecirkusen på Åland i gång igen i helgen. 45 ekipage kom till start i senior- och juniorklassen och en handfull svenska förare fanns på plats vid banan i Vessingsboda.
Men allra mest gladde hemmaåkaren Mikael Söderberg. I sista deltävlingen innan sommaruppehållet tog han full pott (21 poäng) via tre raka heatsegrar. Den här gången blev det två heatsegrar, en andraplats, seger i A-finalen och totalt 19 inkörda poäng.


”Mellan ratt och ryggstöd”
– Det gick ganska bra även om jag började knackigt i mitt första heat. Jag fick det inte att löpa som jag ville, problemet satt nog mellan ratten och ryggstödet, säger Mikael Söderberg och skrattar.
Efter en tung start i våras har han nu vunnit de två senaste deltävlingarna.
– Jag hade en annan bil i början av säsongen som växellådan krånglade på. Nu kör jag med min gamla Volvo 245:a som jag gjort förut i alla år, säger Mikael Söderberg.
I och med segern har han nu 56 poäng i ÅM-sammandraget med 42 kvar att köra om över två avslutande deltävlingar. Avståndet till överlägsne ettan Tobias Verho är hela 22 poäng medan han har Guy Söderström (53), Roger Sandell (52) och Morgan Lindroth (51) strax bakom sig i resultatlistan.

Läs mer i måndagens Nya Åland!

Oskar Magnusson