DELA

”Slemmigt, men roligt och bra”

Hallå där… David ”Tulle” Carlsson, tidigare skyttekung för IFK Mariehamn och numera frontman för FF Jaro i musikvideon ”Back on Track”.

Hur kom ni på idén?


– Jag vaknade en natt och tänkte att ”Fan, vad kul det vore att göra en musikvideo med laget!”. Alla spelarna nappade och tyckte att det var en rolig idé, och så fick vi hjälp av Viktor Enbacka på kansliet som är duktig med kameror och så. Han hjälpte till med texten, och sen spelade vi in låten i Dennis Rönngårds studio
Låten heter ”Back on Track”, är en travesti på Baskstreet Boys ”I Want It That Way” och du sjunger om att du vill ha tillbaka din plats i omklädningsrummet. Det känns som att du har en del att förklara?
– Haha, är det inte glasklart?
Nä…
– Jag tänkte på den där leken där man går runt en massa stolar till musik, och när musiken slutar ska man sätta sig men ens plats är upptagen. Därifrån kom idén. Det är ju lite sån jargong i ett omklädningsrum och med den här låten vill vi visa upp en bra känsla utåt, att vi har fått ihop laget inför ligapremiären. Vi är ”back on track”, liksom. Vi kopplade ihop de två grejerna och gjorde en ”cheesy” pojkbandsvideo av det.
– Slemmigt, men roligt och bra kan man säga (skratt).
Har du bäst sångröst i laget eller var det bara du som ville stå framför kameran?
– Ska jag vara ärlig så var det många av spelarna som var lite blyga. Men eftersom jag sysslat lite med teater och musik tidigare så fick jag ta hand som sången. Och ja, jag har kanske bäst röst i laget (skratt).
Vilken respons har ni fått på låten?
– Väldigt positiv, både från kompisar, fans och journalister. Jag har pratat med sex tidningar om låten. Jag trodde först att jag kanske skulle få lite skit för musikvideon, men det verkar som om de flesta tycker det är roligt bara.
Du har spelat i IFK Mariehamn tidigare, uppmanar du dem att göra en egen musikvideo?
– Det tycker jag absolut att de ska göra. Gå till Jani Lyyski och säg åt honom att spela in en låt med sin raspiga röst. Vi har faktiskt gjort en cover tidigare jag och Jani på Tommy Nilssons ”Öppna din dörr”. Brorsan (Johan Carlsson) och Paulus Arajuuri var också med. Men det är kanske inget grabbarna vill skylta med alltför mycket i dag.

Här kan du se videon: http://www.youtube.com/watch?v=61wngifIbiI


Oskar Magnusson
oskar.magnusson@nyan.ax