DELA

Skador ingen ursäkt för IFK

FOTBOLL. Försäsongen har ryckts sönder av skador.
Men IFK Mariehamns lagkapten vill inte använda dem som ursäkt.
– Redan från start ska vi gå ut som ett topplag, säger Jani Lyyski inför RoPS-matchen på söndag.
Efter att ha dragits med ett tiotal skadade spelare stundtals under försäsongen kan IFK Mariehamns fystränare Stefan Strömborg vädra morgonluft lagom till premiären borta mot RoPS på söndag.
Förutom korsbandsskadade Erik Lundberg och långtidsskadade Ekhiabhi Okodugha är bara Kris Bright och Jarkko Värttö frågetecken inför helgens resa norrut.
– Det känns bra att det går åt rätt håll. Vi har varit väldigt försiktiga på senare tid med att matcha spelare som varit på väg tillbaka från skador, säger Stefan Strömborg.
En av dem är lagkaptenen Jani Lyyski.
Han vill inte använda IFK:s skadefyllda vår om resultaten skulle gå emot inledningsvis.
”Är redo”
– Jag vill inte gömma mig bakom att vi inte kommer få se det bästa IFK kan vara redan från start eftersom vi haft massa skador. Jag förväntar mig att alla som varit skadade har skött sin rehab på ett sånt sätt att man är redo för match. Vi ska gå in som ett topplag redan från början, det har vi kvalitet för, säger Jani Lyyski.
– Jag har varit med om att förlora premiären med en tre, fyra-noll och även vunnit med samma siffror. Det går inte att säga att vi bara har kommit en liten bit i vår utveckling om vi skulle förlora, vi har så pass bra spelare att vi ska kunna ha bra passningsspel, bra kommunikation och bra försvarsspel mot RoPS.
Bursasporlånet Petteri Forsell är inne på samma linje.
– Under en säsong är det rätt vanligt att vara utan en eller två spelare som är skadade, så jag tycker att vi är redo.
Oskar Magnusson