DELA

Seglare tränades av OS-deltagare

SEGLING. Emil Nordlund, Micke Berg, Markus Rönnberg, Måns Lundberg och Milio Schauman från Ålands segelsällskap deltog i helgen i finska laserförbundets tvådagarsläger i Helsingfors. Tränarna på lägret var Tom Lönnqvist, Patrik Andersson samt Finlands representant i laserklassen i OS Mattias Lindfors.
– Mattias Lindfors som ska segla i London i sommar var med och seglade med oss på lördagen och var tränare i gummibåt på söndagen. Det var extra lärorikt efter som han är svenskspråkig och vi inte är så otroligt bra på finska, skriver Måns Lundberg i ett pressmeddelande.
23 båtar deltog i lägret, sex av dem var laser standard, två laser 4,7 och resten laser radial.
– Upplägget var i princip teknikövningar i mindre grupper på förmiddagen och på eftermiddagen var det mera situationsövningar alla tillsammans. Vi har haft otrolig tur med vädret, perfekt vind och så mycket sol att kläderna torkat under lunchpausen, skriver Lundberg.
Även Mariehamns seglarförenings standardseglare Niklas Areschoug var på träningsläger i helgen, i Ängelholm i Sverige.
– Under lägret har det lagts mycket fokus på tävling, tävlingsrutiner och hur man kan träna effektivt utan coach. Det har varit superkul, bra tränare och härligt folk som man träffar allt för sällan. Extra kul var det också att jag vann lägercupen, skriver Areschoug på sin hemsida. (ml)