Seger för IFK:s ishockeytjejer

ISHOCKEY. IFK Mariehamns hockeytjejer vann i helgen två bortamatcher i Gimo.
I första matchen mötte man Leksand som man besegrade med 4–0.
– Det var i första perioden målen gjordes. Spelet var jämnt och skottstatistiken visade 11–12 till IFK:s fördel, berättar assisterande tränare Tommy Nordqvist.
Av IFK:s tolv skott sattes fyra i målet. Det första av Erica Sjöberg, det andra av Louise Nordqvist, det tredje av Mikaela Johansson och det fjärde och sista målet av Fanny Holmberg.
– Andra perioden var sedan en jämn kamp där målvakten Emma Danielsson gjorde en strålande insats, säger Nordqvist.
I den andra matchen mötte IFK hemmalaget Gimo. IFK började första perioden med två snabba mål av Therese Karlsson och motståndarna gjorde även de två snabba mål i periodens andra halva. Med fem minuter kvar av första perioden återtog IFK sin ledning med hjälp av Lisa Mattson. IFK utökade sedan ledningen till 4–2 genom Patricia Holmberg som assisterades av Therese Karlsson. Karlsson gjorde sedan fyra mål till under matchen. IFK:s sista mål gjordes av Fanny Holmberg och slutresultatet blev 9–6 till IFK.
Nästa helg möter IFK Iron och Norrsundet hemma i Islandia. (ml)