DELA

Seedningsklart i CL

FOTBOLL. Nu är seedningsgrupperna till Champions League-lottningen klara.
Det europeiska fotbollsförbundet Uefa har listat fyra seedningsgrupper med åtta lag vardera, och Åland United har hamnat i den andra seedningsgruppen.

Rankingen bygger på prestationer i ligaspelet samt Champions League-deltagande från de senaste fem säsongerna (poäng som multipliceras med varje ligas så kallade landskoefficient), och Åland United kan tillgodoräkna sig de rankingpoäng laget fick för Champions League-spelet säsongen 2010–11.
Den 26 juni lottas kvalgrupperna till Champions League i schweiziska Nyon, och ÅU kommer tillsammans med 31 andra lag att delas in i åtta olika grupper. Vinnarna från varje grupp, plus de bästa tvåorna (totalt tio lag) går vidare till den första utslagsrundan i Champions League dit 22 lag är direktkvalificerade.
Åland United gick miste om värdskapet för kvalspelet som hålls den 9–14 augusti, och kommer i stället att få spela kvalet i något av följande länder: Bosnien, Lettland, Litauen, Montenegro, Portugal, Rumänien eller Skottland. Kroatiska WFC Osijek har också utsetts som arrangör, men då Åland United och WFC är i samma seedningsgrupp kan lagen inte mötas i kvalspelet.
Vinner Åland United sin kvalgrupp väntar spel i den första utslagsrundan av CL. Ett dubbelmöte där den första matchen spelas den 8–9 oktober och returen den 15–16. En av dessa matcher spelas på hemmaplan.

Oskar Magnusson