DELA

Premiärförlust för MLK

TENNIS. Det blev förlust för MLK:s damlag i den första omgången av division I.
Grönvita lawtennisklubben från Helsingfors vann med 3–0 i matcher.
– Vi gör så gott vi kan. Det finns få tävlingsspelare på Åland, det är bara att gilla läget, säger Malin Ringbom.
Charlotte Lillström, Catherine Nordlund och Malin Ringbom utgjorde Marieham lawntennisklubbs damlag när man i helgen inledde division I-spelet mot GVLK från Helsingfors.
I den första singeln vann GVLK:s Andrea Viding över Malin Ringbom i raka set (6–4, 6–1). Och när Petra Piirtola slog tillbaka Charlotte Lillström med 6–0, 6–2 var mötet avgjort redan inför dubbeln.
I den vann Viding och Piirtola med 2–0 i sett mot Malin Ringbom och 14-åriga Catherine Nordlund som debutera i seriesammanhang på seniorsidan.


Piirtola Finlandsbäst
– Jag brukar inte spela så mycket dubbel, så det var kul, säger Catherine Nordlund och får medhåll av Malin Ringbom:
– Det var jättekul att spela och vi mötte jättebra spelare. Deras bästa spelare (Petra Piirtola) har varit junioretta länga och väl i Finland.
Efter att ha spelat ihop i Bollhallamästerskapen tidigare i höstas fick Ringbom och Nordlund spela dubbeln.
– Det passade jättebra. Catherine var jätteduktig; hon servar bra och får tillbaka returerna. Sen gäller det att hänga på nätet, de vi mötte var starka och slår hårt så det är svårt att hinna med riktigt på nätet, säger Malin Ringbom.


Fem lag i serien
Division I-serien utgörs av fem lag och för MLK återstår två bortamatcher och en hemmamatch. Ettan stiger en nivå i seriesystemet och laget som blir sist åker ner till tvåan.
– Vi får hoppas på att något lag är lite svagare än GVLK så att vi kan få en vinst framöver. Vi gör så gott vi kan, det är ju så på Åland; många flyttar för att studera och det finns få tävlingsspelare. Det finns inget herrlag i seriespel, men det tror jag kommer framöver. Det är bara att gilla läget, säger Malin Ringbom.

Oskar Magnusson

oskar.magnusson@nyan.ax