DELA

Pallokissat vill förstöra festen

FOTBOLL. Åland United gör sig redo för guldfest – men först måste de slå ett toktaggat Pallokissat.
– Vi vill skjuta upp deras firande. Det är vårt mål, säger tränaren Pasi Tuutti.
Två matcher och sex poäng. Det är Åland Uniteds ligafacit mot Pallokissat den här säsongen. Men nu vill laget från Kuopio stoppa åländskornas guldfirande.
– Vi ska se till att de inte får något enkelt. Det är det som vi har tränat för i tre veckor, säger tränaren Pasi Tuutti.
Hans lag har förberett sig minutiöst för uppgiften.
– Vi har kollat på många, många timmars videomaterial med Åland United för att se hur de spelar, vilka som är deras styrkor och vad vi måste göra. Spelarna i Åland United håller en väldigt hög kvalitet, men våra spelare är också bra. Vår styrka är vår laganda och våra spelare är medvetna om situationen. Vi vill visa att de inte kan starta sitt guldfirande mot oss.
Pasi Tuutti tror att hans lag kommer att göra bättre ifrån sig nu än i matcherna mot Åland United i mars (hemma) och i maj (borta).
– Vi har lärt oss mycket om hur de bygger upp sina anfall och hur de attackerar. Den första matchen mot dem var väldigt tajt. Vi hade lite problem då som vi har löst nu och vi kommer inte att vara lika trötta som när vi mötte dem i våras.
Innan uppehållet vann Pallokissat hemma mot HJK med 1–0.
– Det var en väldigt bra match.
Pasi Tuutti är god vän med Åland United-tränaren Gary Williams – och det gör Pallokissat-tränaren än mer taggad.
– Det ger mig en extra boost. Vi ska visa dem att de inte kommer att få någonting gratis, säger Tuutti.

Totte Vesterlund