DELA

Ordföranden: Fortsatt förtroende för Lyyski

FOTBOLL. Sju raka matcher utan seger.
Men IFK Mariehamns ledning har fortsatt förtroende för huvudtränaren Pekka Lyyski.
– Det är ingen panik än. Vi har över tjugo ligamatcher kvar att spela, säger IFK-ordföranden Robert Söderdahl.
Efter en lysande inledning på Veikkausligan har IFK Mariehamn sjunkit som en sten i tabellen den senaste månaden.
Vi får gå tillbaka till den 4 maj för att hitta den senaste segern i ligan (MYPA, 2–1), därefter har Grönvitt spelat sju raka matcher utan att vinna (fyra förluster, tre oavgjorda).
För ett topptippat och medaljaspirande IFK Mariehamn är den senaste tidens prestationer en missräkning, men från styrelsens sida planerar man inte för några förändringar på ledarsidan där Pekka Lyyski är huvudtränare.


Felaktiga uppgifter
– Nej, i dagsläget har vi förtroende för honom, säger Robert Söderdahl, ordförande i IFK Mariehamn ab.
I veckan publicerade det finska sportmagasinet Urheilulehti en artikel på sin sajt med uppgifter om att Pekka Lyyski hängde löst på sin post, och att onsdagsmatchen mot TPS (1–3-förlust) var av ”vinn eller försvinn”-karaktär för Lyyski. Påståenden som är helt tagna ur luften, enligt Robert Söderdahl.
– Det som stod där stämmer inte alls. Vi hade inte ställt något ultimatum inför TPS-matchen.
Någon deadline för att agera i ledarfrågan finns inte i dagsläget. Robert Söderdahl vill inte spekulera i hur många matcher utan seger styrelsens tålamod tål.
– Det vill jag inte uttala mig om. Vi har fortsatt förtroende för Pekka, och nu riktar vi allt fokus på matchen mot Jaro på söndag. Vi måste ta en match i taget. Självklart ser vi gärna att laget börjar vinna.
Vad tror du svackan beror på?
– Jag tror att självförtroendet spökar. Det är i botten. Vi vet att det finns väldigt mycket fotbollskunskap i den här truppen, men just nu har de väldigt svårt att få ut det på planen.

Läs mer i fredagens Nyan!

Oskar Magnusson

oskar.magnusson@nyan.ax