DELA

Ont om åländska dressyrframgångar

RIDSPORT. Några få åländska ryttare kom till start under de nationella dressyrtävlingarna. I Prix de Paf startade två åländska ryttare, som dock inte hade något att säga till om vad gällde placeringarna.
– Det känns inte roligt. Framförallt inte med poängen, säger en besviken Rebecka Eriksson.
Det åländska hoppet i Prix de Paf stod till rutinerade Rebecka Eriksson. Med valacken Uno RB inledde hon helgen med fina 62,5 procent i fredagens MSV A. Ryttarens egna planer och förhoppningar om att växla upp ett steg till på lördagen grusades redan på framridningen.
– Jag tror att han sparkade sig själv på framridningen och var inte med mig alls. Jag fick rida som en idiot och verkligen rida för att hjälpa honom i slutet då han blev trött, säger Rebecka Eriksson.
Känslan inne på banan var ändå helt okej. I en skrittlinje red de dock fel väg, ett misstag Rebecka själv upptäckte på en gång.
– Jag såg att ingen ridit där så då fattade jag att det var fel. Det måste domarna såklart dra av poäng för.


Toppekipage över 65 procent
Poängen som kom var inget att hurra för. 59,737 procent var inte i närheten av toppekipagen som alla låg över 65 procent. En nionde plats av femton startande blev till slut resultatet.
– Ritten kändes ändå lite bättre än utdelningen vi fick. Det kändes inte som att jag red en vinstritt men inte på de här poängen heller. Men det är en bedömningssport, det går upp och ner, konstaterar Rebecka Eriksson.
Förhoppningarna innan start var höga, själv hoppades hon på att vara uppe i 65 procent och att i alla fall en placering skulle varit aktuell.
– Det kändes inte som en omöjlighet tidigare. Självklart känner man lite press på hemmaplan så jag önskar att det kunde gå bra här hemma också någon gång.

Läs mer i måndagens Nyan!

Lotten Engbom