…Och IFK-tjejerna fick en upplevelse i Västerås

ISHOCKEY. Elva tjejer i åldrarna 10-14 år representerade IFK Mariehamn i Flickpucken i Västerås.
En segermatch i gruppspelet gav en åttondeplats i den hårda konkurrensen.
IFK-tjejerna har spelat ishockey tillsammans i en handfull år och deltog den gångna helgen i Flickpucken i Västerås.
Turneringen lockade tio lag från både Sverige och Finland och bland klubbarna märktes storheter som TPS, VIK Västerås, Linköping HC och Södertälje SK.
I gruppspelet slutade de grönvita kämparna fyra av fem lag efter en seger (mot Södertälje, 3–2) och tre förluster. Därefter blev det förlust i placeringsmatchen mot Linköping (2–4) vilket gav IFK Mariehamn en åttondeplats i turneringen. Vann gjorde Västra Götaland efter finalseger mot TPS (2–1).
IFK Mariehamns två avslutande matcher spelades i ABB Arena med plats för nära 5 000 åskådare. Fullt så många var det inte på plats under cupen, men att spela i en så pass stor arena var sannolikt en upplevelse för de unga åländskorna. (om)