DELA

Mörn: ‘Måste göra något åt det’

INNEBANDY. En övertygande seger i första matchen mot AFCH.
Sedan kastade en usel start i den andra bort segerchanserna för IF Fram mot Isännät.
– Vi måste göra något åt vår uppladdning, säger spelande tränaren Gustav Mörn.
IF Fram inledde helgens bortaomgång i Åbo genom att besegra AFCH i en nervdallrande ”fyrapoängsmatch” i division III.
Lagen stod på samma poäng inför matchen, vilket gjorde Frams 3–1-seger extra viktig.
Målskyttarna hette Emil Lundén (2) och Emil Sarling.
– Det var ett ställningskrig men vi gör en bra match. Vi hade svårt att få fast dem till en början, men sen justerade vi från en 2-1-2-uppställning till 2-2-1 så att de fick mindre ytor i mitten för sina uppspel, säger IF Frams Gustav Mörn.
– Efter det vann vi mycket boll och kunde sätta press på dem. Det var ett styrkebesked av oss att vinna en sådan viktig match. Det betyder mycket inför framtiden.


Tung inledning
Så långt allt gott för IF Fram.
Men i den andra matchen mot serietvåan Isännät föll Fram tillbaka i gamla synder med en svag förstaperiod som förstörde segerchanserna.
Isännäts segersiffror skrevs till slut till 7–4 där Frams mål gjordes av Gustav Mörn, Tobias Bonn, Erik Branér och Mattias Nyman.
– Vi har legat under med 0–3 efter första perioden i den andra matchen i varje omgång. Vi måste göra något åt det där, säger Gutstav Mörn.
– Det har mycket att göra med hur vi hanterar nerjoggen efter första matchen. I regel har vi börjat uppladdningen och värmningen inför den andra matchen lite för tidigt. Sen blir det ofta förskjutningar i spelschemat med försenade matcher, och så står vi vid sidan och väntar på vår tur utan att kunna värma upp någonstans. Vi får rätta till det där framöver.


Tabellsjua
IF Fram är sjua i division III (som består av elva lag) efter sex omgångar.
– Vi blir bättre och bättre hela tiden. Det är en process att spela ihop ett nytt lag. Jag säger till killarna att vi snart kan gå på grädden i moset i vår träning med olika spelvarianter. Hittills har vi mest gnuggat grundgrejer som inte alltid är så stimulerande att träna, avslutar Gustav Mörn.

Oskar Magnusson