DELA

Medelsvår klass i dressyrtävling

RIDSPORT. Tre startande.
Men det blir ändå en medelsvår C-klass i helgens dressyrtävling på Ålandstravet.
– Rutin är en viktig del för att nå framgång, säger Åsa Ceder i Ålands hästsportförening.
På söndag är det dags för dressyr på Ålandstravet. Bara åländska ekipage finns med i tävlingen. Det kommer att finnas tre klasser; lätt A, lätt B och medelsvår C.
Vanligtvis brukar det bara finnas lätta klasser att tävla i på Åland. Men nu ger alltså Ålands hästsportförening ryttarna möjligheten att rida i den medelsvåra C-klassen som en nyttig erfarenhet inför tävlande på andra platser i framtiden.


”Övningstillfälle”
Intresset för klassen har dock inte varit särskilt stort, hittills är bara tre ekipage anmälda.
– Det är ett övningstillfälle för att man ska kunna åka bort och tävla. Vi ser det som viktigt att vi ordnar tävlingar så man får erfarenhet av det. Rutin är en viktig del för att nå framgång, säger Åsa Ceder i Ålands hästsportförening.
Senare under sommaren, närmare bestämt 23-25 augusti, anordnas regionaltävlingar och Dressage Future Cup på Ålandstravet. Det sistnämnda är en kvaltävling för unga ryttare, bestående av tre deltävlingar, till Helsinki Horse Show. Sedan på lördagen är det dags för regionaltävlingarna med allt från klass lätt A till medelsvår A.
– Då hoppas vi få några åländska ekipage i lätt A. Sedan vet vi att det finns ett intresse för ännu större tävlingsarrangemang på Ålandstravet, säger Åsa Ceder.

Totte Vesterlund