DELA

Match bröts när NGD blev FÖR överlägset

INNEBANDY. NGD blandade och gav i helgen.
Först en oväntad förlust mot nästjumbon TVA trots ett massivt spelövertag.
Sedan var laget så överlägset att matchen mot Sheriffs fick avbrytas.
Regelverket gör gällande att matcher i de lägre divisionerna i finsk innebandy bryts när målmarginalen lagen emellan blir tolv mål stor.
Först ut att få en match avbruten i den här säsongens division II blev BK NGD. Laget körde över stackars Sheriffs II både framlänges och baklänges under lördagsmatchen i Åbo.
– Det ska sägas att Sheriffs hade ett väldigt ungt lag. Det var i princip ett juniorlag de ställde upp med och de var verkligen inte bra, säger NGD-tränaren Ramona Hildén som fick se domaren bryta matchen när laget rullat in 13–1 med knappt två och en halv minut kvar att spela av den tredje perioden.


Engblom hade 5 2
Comebackande Jenny Engblom blev stor segerorganisatör med 5 mål och 2 assist. Övriga målskyttar i NGD var Mikaela Lindholm (2), Emma Öfverström (2), Anna Andersson, Amanda Andersson, Jennifer Öström och Mathilda Sjövall.
Den förnedrande krossen var en skön revansch för åländskorna för den första matchen under lördagen.
Då hade den obesegrade serietrean NGD gått in mot tabelljumbon TVA i hopp om att ta med två enkla poäng hem till Åland.
Det slutade med en missräkning modell större.
NGD hade det mesta och det bästa av spelet och chanserna, men TVA gjorde målen och vann till slut med 3–1 (Camilla Andersson gjorde NGD:s mål) i en av division II-innebandyns stora skrällar i år.
– Vi hade väl en 100 miljoner chanser kändes det som men fick inte in bollen. TVA kunde kontra och göra mål. De var effektiva, minst sagt, och vi var det absolut inte, säger Ramona Hildén.
Underskattning?
– Ja, alltså, jag tror att det finns undermedvetet hos spelarna att man möter ett lag som inte har tagit en enda poäng, och då blir det kanske svårare att tagga till. Samtidigt så gjorde deras målvakt en stormatch.
BK NGD toppar tabellen på elva poäng efter åtta matcher tillsammans med Loisto och KAPA-65. Ålandslaget hade en tunn trupp i seriens inledning, men har nu fått upp farten och kan ses som division II:s stora positiva överraskning så här långt.
– Det har gått över förväntat. Nu har vi också mött alla lag i serien och vet att vi kan slå vilket lag som helst. Vårt mål är inte att stiga, men självklart är det en skön känsla att vi är med så här pass bra. På träningarna har vi haft 17 spelare som mest, och till de här matcherna hade jag en trupp på 14 spelare. Det är perfekt, avslutar Ramona Hildén.

Oskar Magnusson

oskar.magnusson@nyan.ax