DELA

Mariebad vill hitta ny lösning

Christoffer Sundman har förståelse för de starka reaktioner som väckts.
Men samtidigt tror Mariebadchefen att man kan nå en lösning på problemet.
– Inget är hugget i sten, vi måste hitta en väg som passar alla, säger han.
Mariebad beställde sina täckdukar av företaget Menerga, men när underleverantören till dem inte kunde få fram några dukar tvingades man att leta efter en ny leverantör – och processen drog ut på tiden.
Någonstans på vägen glömde man bort att ta hänsyn till tävlingssimmet, och svårigheten placeringen av hållaren skulle kunna innebära för funktionärerna.
– När det strulade och drog ut på tiden så tappade man lite fokus, och det här med vändningarna i tävlingssammanhang föll i glömska, säger Christoffer Sundman.


För trångt
Och när väl utrustningen väl var på plats såg varken han eller personalen att en annan placering än den nuvarande var möjlig.
– På långsidan vid läktaren kan man omöjligen ha den, på andra långsidan blir det för trångt med badstegar, skvalprännor och handikappliftar och kortsidan med startpallarna funkar inte heller. Däremot hade vi en tanke på att placera den högre upp, på samma sätt som över terapibassängen, och den tanken kanske vi skulle ha gått vidare på med facit i hand, säger Christoffer Sundman som utan omsvep erkänner att informationen gentemot idrottsföreningarna varit för dålig.
– Jag kan ärligt säga att vi har varit för dåliga på att upplysa föreningarna om placeringen och vad den skulle kunna innebära.


Tillsammans
Samtidigt är han övertygad om att man i samråd med ÅID och föreningarna kan jobba mot en ny lösning.
– Vi måste göra det för att hitta ett sätt som inte tar bort tävlingsmomentet från Mariebad. Och det tror jag att vi kan göra tillsammans, säger han.
ÅID-ordföranden Bror Myllykoski är inne på samma linje.
– Jag är övertygad om att det går att få till en lösning som ger oss ett badhus som gagnar alla.
Oskar Magnusson