DELA

Marcela Sandvik sjua på raw-VM

STYRKELYFT. Marcela Sandvik, som tävlade i 52-kilosklassen, slutade på sjunde plats i raw-VM som avgjordes i Stockholm. I bänkpressen blev det ett delgrensbrons och ett finländskt rekord.
Marcela Sandvik var det enda åländska inslaget i raw-VM som avgörs i Stockholm under veckan, efter att Ove Lehto skadat sig och inte kunnat medverka.
Hon tävlade i 52-kilosklassen och låg i förhandsanmälningarna mitt i fältet av tolv lyftare. I knäböj blev det två underkända lyft på grund av för dåligt djup och Sandvik stannade på 102,5 kg, 2,5 kg under sitt personbästa.
Bänkpress är en stark gren för Sandvik och där blev det ett delgrensbrons när hon pressade upp 80 kg, nytt finländskt rekord.
I den sista grenen, marklyft, klarade hon alla tre lyft med 135 kg i sista lyftet.
Det gav en totalvikt på 317,5 kg och en sjunde plats. Totalvikten var en förbättring av sitt personliga rekord och SFI-rekordet med 2,5 kg.
Guldet i tävlingen gick till Anna Komlaeva från Ryssland, silvret till amerikanskan Suzanne Hartwig-Gary och bronset gick till ungerskan Magdolna Petroczki.
Kenneth Sandvik är inte med och tävlar men är på plats under tävlingarna som landslagscoach för det finländska laget.
I år var första året som Internationella styrkelyftförbundet anordnade ett officiellt mästerskap i raw, alltså styrkelyft utan den numera obligatoriska utrustningen.

Dan Sjöblom

dan.sjoblom@nyan.ax