DELA

Lyckad helg för tävlingsarrangören

SIMNING. Med lite över 800 starter på 150 deltagare var det full fart i Mariebad i helgen.
Personliga rekord i mängder blev det också, något som IF Åland-tränaren Göte Winé inte tycker är så konstigt.
– Det börjar närma sig Finska mästerskapen så de flesta simmarna har börjat att släppa på den hårda träningen. Det är även den sista helgen då du kan anmäla tider till FM så för många är det sista chansen att kvala in. Sen är detta ett mästerskap och då vill man som simmare och klubb visa att man är med i toppen, säger Winé.
Tävlingsledaren Bror Myllykoski var mycket nöjd med arrangemanget i sin helhet och att tävlingarna är på Åland.


”Bra prestationer”
– Det är tredje gången som SFI-mästerskapen hålls på Åland och andra gången i Mariebad. Det är den största simtävlingen vi som klubb arrangerar och det krävs ett 30-tal funktionärer för att få det att gå runt. Vi har fått se en hel del bra prestationer och för många är detta än mycket bra genomkörare inför det stundande FM.
Trots det fina startfältet och flera duktiga åländska simmare var det lite publik på plats, något som Göte Winé hade en viss förståelse för.


19 personbästan på en dag
– Det är svårt att följa med då vi har en tävlingsform som bygger på tidigare resultat och där vi inte har kvalheat och final. Sen är det minimalt med publikplatser och mycket varmt i hallen vilket även det inte är optimalt för en publik, säger Göte Winé.
De åländska simmarna höll sig väl framme under SFI-mästerskapen även om det inte blev några medaljer. Bara under lördagen satte de exempelvis 19 personliga rekord.

Håkan von Krusenstierna