DELA

Lindholm presenterade sig på Åland

BOWLING. IFK Mariehamns nyförvärv till division II-spelet presenterade sig i Idrottsgården i helgen.
Smålänningen Niclas Lindholm blev fyra i tävlingen ”Julskinkan” – och såg fram emot seriespel i Finland efter nyår.
– Jag har spelat i Sverige i 23 år, så det ska bli kul att testa något nytt, säger han.
Oskar Mattsson spelar elitseriebowling för AIK och i division II för IFK Mariehamn. I Solnaklubben har han lärt känna Niclas Lindholm som efter nyår börjar att spela för IFK Mariehamn i de fyra division II-sammandrag som återstår av säsongen.
I helgen gjorde 26-åringen Lindholm debut i tävlingssammanhang på Åland när ”Julskinkan” avgjordes i Idrottsgården.
Åt den tyngsta klassens (M-A) gigant Kenneth Danielsson, IFK, fanns inget att göra. Lindholms framtida klubbkamrat vann med en poäng om 1 210 över fem serier, vilket gav ett imponerande snitt om 242 poäng per serie. BC Clippers Peter Mattsson blev tvåa på 1 144 poäng och IFK:s Ove Pellas blev trea med 1 136 poäng.


Spelat i elitserien och allsvenskan
Men Niclas Lindholm kunde åtminstone glädja sig åt att hamna före polaren Oskar Mattsson med en fjärdeplats och 1 127 poäng, 65 poäng före femman Mattsson.
– Det är första gången jag är här och det ska bli riktigt roligt att testa på division II i Finland senare. Det är skoj att testa på något nytt för en gångs skull efter att ha spelat 23 år i Sverige, säger Niclas Lindholm som spelar i AIK:s farmarlag i division I.
– Jag har inte orkat satsa lika mycket på bowlingen i år så därför spelar jag i farmarlaget. Annars har jag spelat i allsvenskan och elitserien sen jag var tretton år.
Varför blev det IFK?
– Oskar berättade lite om klubben och jag tyckte det lät skoj. Och så blir det mycket bowling i det finska seriesystemet. Det är femmannalag och alla spelar mot alla så det kan ta uppemot fem timmar, medan man i Sverige är klar med en omgång på drygt två timmar. Jag tycker att det är roligt med långa matcher.
Så länge det inte sliter alltför mycket på kroppen, ska kanske tilläggas.
Niclas Lindholm spelar tvåhandsfattat.


Tvåhandsfattad
– Det sliter kopiöst mycket på kroppen. Tränar man inte upp ryggen är det kört. Jag la av i ett halvår när jag var 21, 22 för att jag fick så ont. Men nu är det bättre i och med att jag gymmar. Fördelarna med att spela tvåhandsfattat är att man får mer rotation och fart i slagen, säger Niclas Lindholm.
I de övriga tävlingskategorierna i ”Julskinkan” segrade Sebastian Cronholm, Käglan, i B-klassen före Hilding Mattsson, IFK, och Jussi Kuitunen, Komet.
I C-klassen vann Andreas Fellman, Käglan, före Kim Söderblom och Tommy Ahonen, båda BCC.
I D-klassen vann MPF:s Magnus Magnusson före Caroline Blomqvist, Käglan, och Jonatan Björkvall, BCC.

Oskar Magnusson

oskar.magnusson@nyan.ax

tfn 528 462

Fotnot: Fullständiga resultatlistor hittar ni på www.bowling.ax