DELA

Karring: ’Vore riktigt stort’

FOTBOLL. Åland United-fans, ringa in den 18 oktober i kalendern.
Då kan laget spela en helt avgörande match om ligaguldet mot PK-35 hemma på WHA.
– Det vore riktigt stort om ligan avgjordes med en final, säger Maryette Karring.
Finska bollförbundet har presenterat spelschemat till Damernas övre slutspelsserie.
De sex bästa lagen från grundserien möts i en rak serie vilket innebär fem omgångar.
Åland United har sitt guldöde i egna händer som grundserievinnare, med en poäng till godo ner till ärkerivalen PK-35. Kampen om guldet står med all sannolikhet mellan Åland och Vanda, trean Honka har hela nio poäng upp till ÅU med bara femton kvar att spela om och dessutom med sämre målskillnad.


Hemmaplansfördel
United har dessutom hemmaplansfördel tack vare sin topplacering och spelar tre av fem matcher på WHA i Mariehamn. Den första matchen spelas hemma mot sjätteplacerade TPS på söndag den 21 september, och därefter väntar i tur och ordning Honka (b), Merilappi United (h), Pallokissat (b) samt PK-35 (h).
Åland United mot PK-35 i den avslutande omgången på WHA den 18 oktober har alltså alla förutsättningar att bli en helt avgörande match om ligaguldet. En betydligt mer raffinerad slutpunkt på säsongen jämfört med i fjol då åländskorna hade en åttapoängsledning med sig in i slutspelet och sedan avgjorde ligan med två matcher kvar att spela.
– Det skulle vara riktigt stort och säkert locka mycket publik till matchen. Men samtidigt skulle det vara så sjukt mycket nerver i att spela en sån match så jag hoppas ändå att vi har avgjort innan dess, säger vänsterbacken Maryette Karring.
Så hellre en avslagen sista match än ett gulddrama?
– Njae, just med tanke på hur nervöst det skulle vara så vore det skönt om det är klart innan matchen mot PK. Men en final är alltid en final, så visst hade det varit roligt om ligan faktiskt avgjordes på ett sånt sätt. Det visar ju också hur mycket jämnare ligan är i år än tidigare.

Oskar Magnusson

oskar.magnusson@nyan.ax