DELA

Karring: ’Hoppas Brasilien tar det’

FOTBOLL. Brasilien är solklar favorit – och Spanien lika given som finalförlorare.
Åland United tror på hemmaseger i VM.
– Jag hoppas verkligen att Brasilien fixar det med tanke på den fotbollskultur som finns i landet, säger Maryette Karring.
Brasilien, Argentina, Spanien och Tyskland hör till de tyngsta guldfavoriterna när Åland Uniteds och IFK Mariehamns spelare tippar utgången av fotbolls-VM.
Hemmanationen får hälften av ÅU:s guldtips, medan en fjärdedel tror på spanskt VM-guld. Även Tyskland, Argentina och Uruguay får guldtips av de regerande finska mästarna.
IFK Mariehamn har en större spridning på sina tips och har nio tänkbara guldnationer. Förutom ”de fyra stora” får även England, Portugal, Frankrike, Italien och Nigeria ett tips vardera av de grönvita spelarna.
Åland Uniteds vänsterback Maryette Karring tror på att storfavoriten Brasilien infriar förväntningarna och får lyfta VM-bucklan på Maracanã den 13 juli.
– Jag hoppas de fixar det, och tror att de gör det. Det vore roligt med tanke på fotbollskulturen i Brasilien, och jag brukar hålla på dem i VM, säger hon.
– Sen gillar jag också Spaniens sätt att spela, och jag tror att det blir en final mellan dem och Brasilien. För det första har Brasilien ett starkt lag och jag tror att Neymar vinner skytteligan tillsammans med Cristiano Ronaldo (Portugal).
Den passningsorienterade fotboll som kännetecknar såväl Brasilien som Spanien hoppas ”Marre” ska bära frukt i VM.


Varnar för Italien
– Det är den typen av spel som är roligt att se på, så det vore kul om båda lagen går långt, säger Karring som ser Italien som en outsider.
– Jag vet egentligen inte varför de skulle gå långt, men Italien är en personlig favorit. Och de har en förmåga att lyckas i mästerskap.
Åland United har träningsledigt fram till nästa torsdag eftersom Damernas liga har landslagsuppehåll.
Ett minst sagt passande brejk när nu tidernas fotbollsfest drar i gång om två dagar.
– Det kunde inte bli mer lägligt. Nu har man en orsak till att se på tv dagarna i ända, säger Maryette Karring och skrattar.

Oskar Magnusson