DELA

Jomala avslutade snyggt i Superettan

SUPERETTAN NORRA
Jomala IK 3 (25, 22, 19, 25, 15)
Säters IF VBK 2 (17, 25, 25, 15, 13)
Det fanns inte mycket annat att spela för än hedern för JIK-herrarna i lördags.
Men det var just vad laget visade när man slog tillbaka serieledande Säter med 3–2 i set efter att ha avgjort dramat via 15–13 i skiljeset.
Eftersom Säter och Uppsala redan hade säkrat sina topp två-placeringar inför matchen så kunde inte Jomala nå en plats i allsvenskan efter nyår.
I stället väntar spel i vårettan, där ålänningarna ska försöka försvara sin Superettan-status.
Men vinsten var viktig trots allt, menar JIK-tränaren Sebastien Bougeatre.


”Ville avsluta snyggt”
– Killarna har hela tiden pratat om att de vill avsluta snyggt och bli trea i serien. Det betyder mycket inför fortsättningen att få med sig en bra känsla in till vårsäsongen, säger belgaren.
Till vårettan får Jomala sällskap av Superettan-kollegorna Team Gotland och Bromma KFUK-KFUM samtidigt som Bromma KFUK-KFUM B ansluter som etta från division I norra och KFUM Örebro Volley eller Sollentuna VK Draget blir division I östras bidrag till serien.
– Jag tror att Bromma B har ungefär samma lag som i fjol, men jag vet inte så mycket om Örebro och Sollentuna. Men Jacob Nordlund känner en spelare i Teknikum som mött båda lagen i höst, så kanske kan vi få lite info om lagen från honom. Hur som helst så tror jag att vi har goda chanser att klara oss kvar i Superettan. Vårt problem är att vi har en tunn trupp, men vårt spel blir bättre hela tiden, avslutar Sebastien Bougeatre.

Oskar Magnusson

oskar.magnusson@nyan.ax