JIK:s första seger i trean

FOTBOLL. På lördagen besegrade Jomala IK Lieto med 2–0 på bortaplan.
– Vi gör en jättebra laginsats, säger JIKs tränare Lennart Holmström.
I lördags tog Jomala IK hem sin första vinst i division III. JIK vann med 2–0 när de mötte Lieto på bortaplan. Målskyttarna i matchen var Daniel Nylund och Filip Svahnström. Jomala IK:s tränare Lennart Holmström är väldigt nöjd med laget:
– Vi gör en jättebra insats, igen. Vi spelade väldigt fin fotboll i första halvlek och borde ha avgjort matchen då.
Efter en väl genomförd första halvlek av JIK, så jämnade Lieto ut spelet i andra halvlek och satte ålänningarnas försvar under ett större tryck. Trots det så lyckades Lieto bara att skapa en målchans.
– Sen så hade vi några kontringslägen och på ett av dem så gör vi mål med tio minuter kvar, säger Holmström.

”En tuff match”
Under matchen blev Jomala IK:s back Jonas In De Betou skadad och fick föras till sjukhuset.
– Han befaras ha en hjärnskakning men är med oss på båten hem. Han måste ta en längre vila. Det var en tuff match, säger Holmström.
Trots att JIK är nykomlingar i division III har laget redan mäktat med fyra poäng på två matcher. Men Lennart Holmström vill inte spekulera i hur långt det kan bära.
För Jomalaspelarnas del ligger fokus främst på att fortsätta att ha roligt ute på planen och att spela avslappnat.
I nästa omgång möter JIK – som spelar i division III för första gången på över tjugo år – TuWe på hemmaplan.