DELA

”Inget tyder på allvarlig skada”

FOTBOLL. Cynthia Uwaks skada håller henne borta från matchen mot Sirius på lördag.
Men Åland United-stjärnan har fått lindring i bedrövelsen.
– Det finns ingenting som tyder på en allvarlig skada, säger klubbläkaren Kristian Eriksson.
I Åland Uniteds match mot Eskilstuna United (förlust, 0–3) i lördags tvingades Cynthia Uwak, 27, att halta av i första halvlek med en knäskada.
– Vi har tittat på videosekvensen i efterhand och det såg inte ut som att Cynthia fick någon vridning på sitt knä i smällen, och det är ju alltid positivt, säger Åland United-tränaren Gary Williams.
I veckan har nigerianskan – som vann skytteligan under ÅU:s guldsäsong i fjol – fått sitt knä undersökt.


”Gardera med kryss”
Det smärtar fortfarande och är svullet, men Åland United-lägret är ändå försiktigt optimistiska.
– Ingenting tyder på att det rör sig om en allvarlig knäskada; att ett korsband eller ledband skulle vara av. Och läget med Cynthia nu är betydligt bättre än i helgen, så det går åt rätt håll, säger Kristian Eriksson, klubbläkare och styrelseledamot i Åland United.
– Men som alltid med den här typen av skador måste man låta det gå lite tid innan man bedömer hur länge en spelare blir borta., man måste gardera med kryss så att säga. Det kan finnas en skada i knäet.


Försäsongscup väntar
Klart är i varje fall att Cynthia Uwak missar Åland Uniteds försäsongsmatch på lördag i Eckeröhallen, då svenska Elitettan-laget Sirius står för motståndet.
– Det finns inte en chans att hon kan spela redan nu. Vi får låta Cynthia vila en tid och sen får vi se om hon är spelklar till försäsongsturneringen i Eerikkilä nästa helg, säger Gary Williams.

Oskar Magnusson

oskar.magnusson@nyan.ax