DELA

IFK:arna utan kontrakt om sina tankar kring nästa år

FOTBOLL. Simon Nurme har slutat.
Robin Östlind, Erik Lundberg, Bernardo Ribeiro, Roger Thompson och Vladimir Sudar har meddelat att de lämnar IFK Mariehamn.
Nyan kollade läget med en handfull spelare från årets trupp utan kontrakt.
Tomas Hradecky: ”Det är svårt att säga, men planerna kommer att lösa sig. Jag har kontakt med IFK, men förhandlingarna är inte jättelångt gångna. Jag känner inte till något intresse från andra klubbar just nu, men det har funnits tidigare. En utlandsflytt skulle absolut vara aktuell”.

David Ramadingaye: ”Jag blir äldre och äldre för varje år som går och chanserna att komma utomlands och spela blir mindre för varje säsong som passerar. Därför vill jag hålla alla dörrar öppna, även till IFK. Men först och främst hoppas jag komma ut från Finland efter fyra år i Veikkausligan. Och jag är beredd att vänta tills ett erbjudande dyker upp. Självklart tar man en liten risk i och med att alla finska klubbar kan ha sina trupper färdiga om man väntar för länge. Men det är en risk jag är beredd att ta, jag har inget att förlora”.

Luis Solignac: ”Jag stänger inte dörren för IFK. Men där jag är nu i min karriär vore det kanske bra för mig att testa på spel i en bättre liga än den finska”, sa Solignac till Nyan efter att ha prisats som säsongens bäste spelare av fansen tidigare i höstas. IFK räknar dock inte med argentinarens tjänster 2015.

Duarte Tammilehto: ”Jag har semester och har inte skrivit på något kontrakt med någon klubb än. Så just nu känner jag inte är det bästa tillfället att prata om nästa säsong.”

Sammanställning: Oskar Magnusson, Felix Gråhn och Joel Mattsson