DELA

IFK har fått pengar och vill förstärka

FOTBOLL IFK fick i fredags de första pengarna för försäljningen av Petteri Forsell. Vilka summor det handlar om vill klubben ännu inte avslöja, men det är summor som kan ökas i framtiden.
– Det finns olika bonusar beroende på prestationer. Utöver grundsumman så kan vi få mer betalt beroende på både lagets och Petteris prestationer, säger Peter Mattsson.
Affären gick snabbt och lämnade en lucka i laget. En lucka Grönvitt nu vill täppa till för att fortsätta kampen om medaljerna.
– Vi har lite på gång som kan hända i veckan som kommer, säger Mattsson under lördagens presskonferens.
– Det handlar om spelare på väg in. Vi ska vara försiktiga med att släppa ut fler spelare nu då vi är i toppen och kämpar på ett sätt som IFK inte har gjort tidigare.
Mattsson berättar att om allt går som det ska så har IFK värvat en offensiv mittfältare lagom till matchen mot MYPA den 20 augusti.
– Det är en ung spelare för framtiden. Det är svårt att hitta en likadan profil som Petteri, så vi är beredda på att ändra lite spelsystem med andra spelare.
Mattsson avslöjar också att det, utöver den unga mittfältaren, även kan vara en mer rutinerad spelare på väg in för att fulla luckan efter Forsell. (kv)