DELA

IFFK hoppfullt trots ekonomiska svårigheter

ALLMÄNT. Finströmskamraternas pressade ekonomiska läge har tvingat klubben att ansöka om 30.000 euro från Finströms kommun.
Men föreningen ser ändå positivt på framtiden.
– Jag är hoppfull om att det ska ordna upp sig, säger IFFK:s ordförande Nina Eriksson.
IF Finströmskamraternas intäkter har varit lägre än beräknat på senare tid.
Därför har föreningen tvingats ansöka om ett bidrag från Finströms kommun om 30.000 euro för att trygga sin verksamhet som i huvudsak utgörs av tre sektioner: bordtennis, friidrott och fotboll.
– Kort sagt så har vi haft större kostnader än intäkter och på grund av det här vi hamnat i den här situationen, säger IFFK-ordföranden Nina Eriksson.
– Det är många småsaker som bidrar till att ekonomin ser ut som den gör. En del av våra lag har abonnerade tider i Godbyhallen, och då tvingas vi som förening att betala för varje timme även om flera lag inte utnyttjar varje träningstillfälle. Sen har vinsterna vi gjort på våra fotbollsturneringar ätits upp av hallhyran.


Fotbollen dyr
En annan orsak till det ekonomiska trångmålet är Siffk:s seriespel i division III. Laget, som är ett samarbete mellan IFFK och Sunds IF, är den enskilt dyraste posten för IFFK.
– Men nästa säsong kommer lagen att heta FC Åland 1 och 2 och då är även Hammarland med i samarbetet. Förhoppningsvis kommer det att innebära lägre kostnader för oss framöver, säger Nina Eriksson som är hoppfull om IFFK:s framtid.
– Man måste vara optimist i ett sådant här läge.
Om ni får bidraget från Finströms kommun, vad talar för att ni ska lyckas minska på era kostnader framöver?
– Vi har haft en verksamhetsledare på heltid anställd tidigare, den tjänsten är nu på 80 procent. Vi får fortsätta att göra sådana små justeringar i verksamheten, och jag tror att vi kommer att klara av det.

Oskar Magnusson

oskar.magnusson@nyan.ax