DELA

Hotell Arkipelag fortsätter samarbetet med Grönvitt

FOTBOLL. Hotell Arkipelag fortsätter som huvudsponsor för IFK Mariehamn.
Under tio år i ligan har samarbetet pågått i åtta – och nu vädrar ägaren morgonluft.
– Sjävklart är det roligare att vara sponsor när man vet att laget är duktigt och väl förberett, säger Anders Wiklöf.
IFK Mariehamn kallade till presskonferens på WHA under torsdagen.
På sponsorfronten intet nytt; IFK Mariehamns huvudsponsor 2014 heter liksom tidigare år Hotell Arkipelag, vilket har varit fallet under åtta av de tio år som Grönvitt spelat i högsta ligan.
Däremot var upplägget annorlunda.
I stället för enbart ett par representanter från Hotell Arkipelag och IFK Mariehamns ledning fanns nu även IFK-truppen med under sponsorpresentationen. Ett upplägg som Kommerserådet Anders Wiklöf hämtat inspiration från i hans andra sponsorprojekt.
– Jag har suttit på sådana här tillställningar tidigare och tyckt att det känts lite slött och trist. Tanken med att bjuda in hela laget har jag stulit från Åland United, det är ju trevligt att få träffa spelarna, säger Anders Wiklöf som gillar vad han ser i årets IFK-trupp.


”Välförberett lag”
– Det är ju roligare att vara sponsor när man vet att laget är duktigt och väl förberett.
Samtidigt valde Wiklöf – som representerade Hotell Arkipelag tillsammans med vd Ann-Louise Djupsund i går – att lyfta fram alla andra företag som bär IFK Mariehamn ekonomiskt.
– Som huvudsponsor får vi ju mest utrymme medialt. Men det är viktigt att IFK har många sponsorer. Allting kostar i dag och det går inte att ett ligalag bara har ett företag bakom sig, säger Wiklöf som förutom IFK och Åland United även sponsrar ligalaget FF Jaro.
IFK Mariehamns klubbdirektör Peter Mattsson:
– Det är storsint av Anders att ta upp de övriga sponsorerna, för det är helt sant. Utan de 100–150 företag som står bakom IFK går det inte att driva ett elitfotbollslag, och vi anser att det är bra att ha flera företag bakom oss för att inte stå och falla med ett.

Oskar Magnusson