DELA

Hon donerade pengar från succéloppet

TRAV. Klöver All Over sprang in 16 000 kronor i söndags på Solvalla.
Då valde ägaren och tränaren Emelie Mattsson att donera fem procent av prispengarna till Barndiabetesfonden.
– Det var en fin gest, säger hon.
I två av V64-loppen på Solvalla i söndags gav kuskarna och tränarna en viss del av prispengarna till Barndiabetesfonden. Men det var förstås också fritt fram för andra att skänka pengar.
Klöver All Over kom på andraplats i lopp 11 (V3-3) och fick 16 000 kronor i prispengar. Ägaren och tränaren Emelie Mattsson donerade då fem procent av vinstpengarna till fonden.
– Det var några bekanta till mig som skrev på Twitter att de skulle skänka lite pengar, och de var inte heller med i något av V64-loppen. Det är så få gånger som det ordnas insamlingar och det var en fin gest att kunna visa att man inte bara sätter pengarna i egen ficka, säger hon.


Överraskade rejält
Den åländska hästen, med Ralf Göstas i sulkyn, travade in på tiden 1.16,0 i loppet som gick över 2 640 meter med voltstart. Vann gjorde Engla Håleryd, med Jorma Kontio vid tömmarna, på tiden 1.15,7.
– Han överraskade mig rejält med det han presterade i går (läs: söndag). Vi har haft lite motgångar på sistone. Han galopperade i förrförra starten, så det var en ganska stor lättnad. Det visade att han är i jättebra form trots allt.
Formbeskedet får Emelie Mattsson att skjuta på vinterträningen för den femåriga valacken.
– Jag hade tänkt sätta honom i vinterträning efter den här starten. Men nu kommer vi att ta ut honom åtminstone en gång till. Eventuellt blir det på Vermo i Helsingfors den 18 december.


Familjärt
Klöver All Over vann några lopp i Finland ifjol.
– Det är väldigt trevligt att åka till Finland på trav. Det tycker både jag och kusken (Ralf Göstas), säger Emelie Mattsson och fortsätter:
– Det är en lite mer familjär stämning där än i Sverige. Och vi har båda ganska många bekanta inom travet i Finland. Det är lite efter i standard jämfört med Sverige, men man kommer ganska nära varandra.

Totte Vesterlund