DELA

”Har tagit längre tid än jag trodde”

FOTBOLL. Två av IFK Mariehamns stöttepelare är tveksamma till spel mot Frej i morgon.
Både Tommy Wirtanen och Simon Nurme dras med skador.
– Jag trodde inte att jag skulle vara borta så här länge, säger Wirtanen om sin tre veckor långa fotskada.
I ett IFK Mariehamn med sedvanligt hög spelaromsättning på försäsongen dras även de mer tongivande spelarna med skador.
Tommy Wirtanen, 30, har inte kunnat träna för fullt sedan hans smäll över foten i mötet med Gefle den 27 januari, och missade ligacupmatchen mot Honka för två veckor sedan. Och målvakten Simon Nurmes, 30, höftproblem har hållit honom borta från matchspel över huvud taget på försäsongen.
– Jag har trappat upp löpningen lite den här veckan och det har känts okej. Samtidigt blir man att fundera lite, såna här grejer brukar ge med sig snabbare än så här, säger Tommy Wirtanen.
Smällen mot Gefle var särskilt olycklig med tanke på att den kom i matchens sista minut.
– Jag fick en smäll långt ut på vänsterfoten och fick ont. Jag ville byta, men med tanke på hur lite tid det var kvar stannade jag kvar på planen, säger Wirtanen.


Skyndar långsamt
– Enligt ”Steffo” (Stefan Strömborg, fys- och assisterande tränare, reds. anm.) så kan skadan sitta mellan helbenet och mellanfotsbenet, men vi har inte röntgat foten än. Känslan är att det går åt rätt håll, men blir det ingen förbättring så måste vi röntga.
Tommy Wirtanen är således ett frågetecken inför träningsmatchen mot division I-laget IK Frej på fredag, vilket även gäller för Simon Nurme.
– Jag hade liknande problem med höften även i fjol, och jag tror att det är en överansträngning, säger Simon Nurme.

Läs mer i torsdagens Nya Åland!
Oskar Magnusson