DELA

Hallå där…IFK Mariehamns Tommy Wirtanen

Som tillsammans med den tidigare IFK:aren Mathias Wiklöf, och en rad andra ålänningar, syns i musikvideon till artisten Günthers nya låt ”I’m not Justin Biebers bitch”. Videon spelades in på nattklubben Kino i Mariehamn.

Varför ställde du upp i videon?

– Det var Ken Landström på Kino som hörde av sig och frågade om vi kunde tänka oss att ställa upp i en Günther-video. Vi såg det som en rolig grej och tackade ja. Jag tror att jag talar för oss alla när jag säger att det var jäkligt skoj att vara där. De som höll i produktionen var väldigt schyssta. Det är ett minne för livet.
Ja, vad fick du för intryck av Günther; hur är han som person?
– Han är världens snällaste människa. Det är kanske inte den bilden man har av honom som artist, men han var jättesympatisk. Han kom upp och pratade med oss, och var jättetacksam för att vi ställde upp.
Hur många tagningar tog ni?
– Det gick ganska snabbt. De sa ungefär vad de ville att vi skulle göra, också gjorde vi det. Det blev inte så hemskt många tagningar.
Hade ni väntat er att det skulle vara så avklätt som det var, med tanke på att det var en Günther-video?
– Jag tror att tanken från början var att det skulle vara fler lättklädda tjejer. Men det var svårt att få tag i tjejer som ville ställa upp, så då fick vi göra det. Det var inte så mycket att fundera på. Det var mest en rolig grej, och det är inte så ofta man får förfrågningar om att ställa upp i en musikvideo.
Känns det som att du har hittat en framtida karriär efter fotbollen nu?
– Haha, ja jag sitter bara och väntar på att de ska ringa och fråga om jag vill vara med i någon mer musikvideo. Nej, man får nog se det mer som en rolig grej.

Totte Vesterlund

totte.vesterlund@nyan.ax

tfn 528 478


Fotnot: Parwin Sharifi
och Zaida Olofsson är några av de andra ålänningarna som medverkar i videon.