DELA

Fyra finska lag klara för Paf pen

BEACHVOLLEY. När Paf Open avgörs 18-23 augusti finns sammanlagt fyra finska och tre svenska lag med i huvudtävlingen. Det är fler än någonsin tidigare.
– Det här bäddar för tidernas beachvolleyfest i våra trakter, säger Sveriges förbundskapten Ulric Svensson.
Eftersom Paf Open spelas i Finland har samtliga fyra friplatser gått till just finska lag. De absolut största affischnamnen är tvillingsystrarna Erika och Emilia Nyström som kom på en 17:e plats i senaste Paf Open.
Övriga finska lag under Paf Open är Anssi och Lauri Hakala, Lasse Maijala och Jani Säisä samt Kirsi Hyttinen och Merja Korhonen.
Som medarrangörer till Paf Open har Sverige tilldelats hela tre wildcards med Karin Lundqvist/Angelica Ljungquist och Hannes Brinkborg/Stefan Gunnarsson i spetsen. Dessutom har Tora Hansson och Camilla Nilsson tilldelats en plats.
– Det är en fantastisk inspiration för några av våra yngre lag att få möta världseliten, men framförallt en kanonchans för våra etablerade lag att matcha världseliten utan ett tufft kval i benen, säger Ulric Svensson.
Förutom de finska och svenska lagen som fått friplatser i tävlingen finns samtliga medaljörer från VM tidigare i år på plats 18-23 augusti. Lägg där till cirka 20 lag från Sverige och Finland som ställer upp i kvalet till Paf Open. (jl)