DELA

Fotbollslag ställs inför ödesmatcher

FOTBOLL. Förutom ligalagen har även de flesta av de åländska lagen i de lägre divisionerna viktiga matcher i helgen.

n Serietvåan SIFFK måste vinna sin hemmamatch i division III mot LTU samtidigt som serieledarna Masku tappar poäng. Inför helgens match skiljer fyra poäng mellan lagen och det krävs alltså ett poängtapp av Masku för att den sista omgången ska gälla något. Då möts Masku och SIFFK.
SIFFK-LTU spelas på lördag 16.00 i Markusböle.

n I division IV krävs det seger för Hammarlands IK i bortamötet med FC Inter II som ligger på placeringen ovanför. Tappar HIK poäng är laget klara för nedflyttning till femman.

n Jomala IK har fortfarande chans att vinna division V. Då krävs vinst mot LTU II på hemmaplan och serieledarna KaaRe måste börja tappa poäng. Det skiljer fem poäng mellan lagen med tre omgångar kvar.
JIK kommer dock med största sannolikhet att stiga även om laget blir tvåa i serien. Det trillar inget lag från Åboregionen från division II i år. Därmed blir det en kedjereaktion neråt i seriessystemet vilket gör att den bästa tvåan i de två division V-zonerna stiger till fyran. JIK har den platsen i detta nu.
JIK-LTU II spelas på lördag 18.30 på Vikingavallen.

n IFK Mariehamns damer har några halmstrån kvar att greppa tag i. Laget ligger på nedflyttningsplats i divison III, tre poäng efter Rosersbergs IK. IFK har bättre målskillnad och det kan räcka med tre poäng på de två sista matcherna för att ta sig upp på säker mark. På söndag kommer Bälinge IF till Mariehamn. Matchen startar 15.00 på Wiklöf Holding Arena konstgräs. (ds)