DELA

Första förlusten för IFK dam

IFK Mariehamns damer inkasserade säsongens första förlust när laget spelade borta mot IK Rex i söndags. 2–0 slutade matchen.
– Vi var nummer två och nummer tre i närkamperna. Då vinner man inga matcher, säger assisterande tränaren Johan Carlsson.
IFK Mariehamns damer åkte till bortamatchen mot IK Rex med filosofin att försöka rulla boll. Motståndarna gjorde det exakt motsatta och sparkade så långt som det bara gick.
– Planen var inte bra och Rex anpassade sig bättre till den än vad vi gjorde. Vi försökte rulla men det gick inte att göra på den planen. Att vi sedan inte vann många andrabollar hjälpte inte heller, säger assisterande tränaren Johan Carlsson och fortsätter:
– Motståndarna var mycket hetare och mer distinkta. Till andra halvlek försökte vi ändra vårt spelsätt och lyfta mer långt men hade svårt att skapa chanser.
Det första målet kom 20 minuter in i första halvlek när en av hemmalagets anfallare vände bort IFK:s backlinje och kunde rulla in bollen. Tvåan kom i den andra halvleken efter en rörig situation i straffområdet.
– Bollen gick som en flipperkula och damp sedan ner framför fötterna på en av deras spelare som slog in den, säger Carlsson.
IFK:s damer har inlett division III med en seger och en förlust. (ds)