DELA

Fakta/Så går insamlingen till

n Under matchen Åland United-Kokkola F10 den 7 augusti 19.00 kommer en insamling av fotbollsskor att ske. De som inte har möjlighet att ta sig till Wiklöf Holding Arena kan redan nu ge bort sina fotbollsskor till Hannah Salmén som kontaktas via mejl: hssalmen0917@gmail.com.
n Representater från välgörenhetsorganisationerna Football Hero och Futebol dá força finns på plats timmen före avspark och under hela matchen för att ta emot de fotbollsskor som ålänningarna skänker. Insamlingen äger rum vid norra ingången till WHA, invid konstgräsplanen. Man behöver inte lösa matchbiljett för att skänka skor, utan kan lämna dem vid ingången.
n De som skänker fotbollsskor deltar i ett lotteri där man kan vinna priser från Viking Line. Det finns även möjligheter att testa på att barfota skjuta en fotboll, av den modell som används av barnen i Moçambique, för att få en känsla av hur det är att spela utan skor på fötterna.
n De insamlade fotbollsskorna på Åland adderas till resten av paren som har samlats in av Football Hero i Sverige. Målet är att kunna skicka 1.500 par fotbollsskor till Futebol dá força i Moçambique per den 1 september.