DELA

Engmans lag utmanar herrarna

FOTBOLL. Det blev ingen damklass i årets inomhusfotbollsturnering.
Men det stoppade inte Adelina Engman vars lag ställer upp i herrklassen.
– Det är mest på skoj bara, säger hon.
I helgen arrangerar Ålands fotbollförbund den årliga inomhusfotbollsturneringen. Fjorton lag (8 i den öppna klassen och 6 i motionsklassen) kommer till spel i turneringen som, liksom förra året, avgörs i Valbohallen i Lemland.
– Det kommer att bli full fart. Det som är lite tråkigt är att vi fick ställa in damklassen eftersom det bara var två lag anmälda, men då ville det ena damlaget vara med i herrklassen. Det blir en liten extra krydda, säger Robin Engman, vikarierande sportchef på förbundet.


Nyförvärvet är med
I laget, som Adelina Engman ansvarar för, ingår också Åland Uniteds nyförvärv Nora Heroum och den tidigare lagkaptenen Frida Thilén. De får dessutom förstärkning av Tia Hälinen (lagkamrat med Engman i U20-landslaget) och två killar från Helsingfors.
– Det är mest på skoj bara, men det är kul att spela och vi ville vara med ändå, säger Adelina Engman.
ÅU-anfallaren tror inte att laget har särskilt bra chanser att gå långt i turneringen, men ser fram emot att få spela inomhusfotboll igen.
– Futsal är nästan det roligaste med fotbollen på vintern.


Forsells lag favoriter
I turneringen märks också lag som FC WyPal, där bland andra Petteri Forsell och Patrick Byskata är med. Låt det gå, som har en fin historik i turneringen, deltar i år igen anförda av Johan Carlsson. I laget ingår också David ”Tulle” Carlsson som nyligen skrev på för FF Jaro.
Robin Engman gläds åt att turneringen återigen lockar intressanta namn.
– Jag tror att det har blivit en tradition. Det är kul att komma hit och visa upp sig lite. Den har ett väldigt bra rykte.

Totte Vesterlund

totte.vesterlund@nyan.ax