DELA

Engman stannar i ÅU

FOTBOLL. I somras stod det klart att Adelina Engman skulle lämna Åland United för studier i Sverige. Nu har anfallsstjärnan tänkt om och skrivit på för ännu en säsong med finska mästarna.
Engman debuterade, sin ringa ålder till trots, i United redan 2007. Hon har vunnit två ligaguld med klubben (2009 och 2013) och på senare år slagit igenom på allvar i ungdoms- och A-landslagssammanhang.
– Efter moget övervägande kände jag att Åland United erbjuder de bästa förutsättningarna att utvecklas som spelare tack vare omgivningen med den proffsiga organisationen samt bra spelare och tränare runt mig, säger Adelina Engman i ett pressmeddelande.
– Att få spela i Champions League och försvara de åländska färgerna är även inspirerande.
Åland United-tränaren Gary Williams är mycket nöjd med att en av klubbens profilstarkaste spelare fortsätter en säsong till.
– Adelina är en av de mest spännande spelarna i Damernas liga. Att veta att Åland kommer att få se sin mest lovande spelare här hemma på Åland är oerhört fint och ännu en stor framgång för vår klubb. Personligen tycker jag inte vi fick se det allra bästa av Adelina förra året och jag ser förtröstansfullt fram emot att få se det under 2014. (om)